De toekomst is Nú!

De toekomst is Nú!

21 april in Heerlen: Mattias Desmet, Francesco Farinelli, Lilian Ferru

 

Lieve Jij,

Als je het mij vraagt, dan is er toch best wel een aardverschuiving gaande. Mensen beginnen weer optimistisch te worden en dat ligt niet alleen aan de langere dagen en de lente die in de lucht hangt. Zou het dan toch door de planeet Pluto komen, die nu in het teken waterman staat? Of komt het doordat we in het jaar van de draak zijn beland?

De wereld kraakt onder het interview van Tucker Carlson met Putin. Wat je hier ook van vindt, eindelijk is weer eens zoiets als hoor en wederhoor. En er is nog zoveel meer, waardoor het aftandse spel wordt doorzien. Dit jaar worden we gebombardeerd met flitsende inzichten, nieuwe frisse ideeën en een volkomen ander toekomstbeeld. Je zou kunnen zeggen dat we als collectief een sprong maken, waarbij we ons bevrijden van de ketenen van beeldvorming en propaganda. Als voormalig astrologe blijf ik zeggen: 2024 is een fantastisch jaar. Geloof me nou maar.

Onlangs was ik uitgenodigd voor een meeting voor organisatoren, in Utrecht. Daar hoorde ik Mattias Desmet spreken. Ik kende hem natuurlijk van de YouTube filmpjes, maar dit was toch iets anders. Hij sprak oprecht, in contact met zichzelf, met wijsheid en humor. Mattias is niet alleen briljant, maar ook een woordkunstenaar die precies de juiste toon weet te vinden. Naderhand zag ik hem aan een tafel zitten. Ik kon de verleiding niet weerstaan om hem een compliment te geven. Het was toen hij opkeek, dat ik het licht in zijn ogen zag. Met het schokje van herkenning, kwam ook de blijdschap.  

Het gebeurt niet zo heel vaak, maar toch de laatste tijd steeds vaker. Dat gevoel van vreugde had ik ook toen ik Francesco Farinelli ontmoette. Dan weet je gewoon: dit is een oprecht mens, iemand met een open hart. De afgelopen drie jaar heb ik van zovelen afscheid moeten nemen, dat het me verbaast dat er überhaupt nog iemand is. Vrijlaten, compromisloos zijn, mijn waarheid spreken, no matter the consequents. Dat vraagt een prijs en om uithoudingsvermogen. Het is onthechten, zodat je in elk moment kunt meebewegen. Het is in de eenzaamheid duiken en boven komen in nieuw land, waar wel degelijk de uitwisseling van liefde is. Zoveel nieuwe mensen in mijn leven, in deze nieuwe wereld. Met Paul aan mij zijde, alsof ik me in verschillende dimensies bevind.  

Paul keerde terug naar zijn galactische woningwereld en ik ging door het rouwproces. Ik had nog iets op te lossen en ondernam de helende reis naar mijn geboortedorp. Ondertussen heb ik me bekwaamd in het geven van opstellingen. Het Veld laat ons alles zien, als we maar willen kijken. Toen was er opeens het  Bronhuis in Vlissingen, om de hoek van de zee, met eindeloze mogelijkheden. En Lisa bevalt van een nestje met vijf prachtige Brits Korthaar kittens. Ik ga slapen met stuiterende bolletjes wol om me heen en ben zowaar gelukkig. Mijn nieuwe boek is geschreven, het is natuurlijk weer half autobiografisch. Toch heb ik het idee dat ik niet veel heb gedaan. Alles wat ik voorheen met mijn kleine pink deed, viel weg.  

Nu heb ik opeens weer ideeën. De downloads die ik zo goed ken blijven maar komen. Is dit de bedoeling? Toch maar even checken.
‘Mag ik weer gaan filmen?’, vraag ik aan de kosmos.
‘Ja, dat mag!’ En zo staat het interview van Francesco Farinelli op mijn kanaal.
‘Mag ik weer gaan organiseren?’
‘Ja, dat mag!’

En zo is er op 21 april een middag met Mattias Desmet, Francesco Farinelli en mezelf. De toekomst is nú en wij bepalen hoe het eruit gaat zien. Ons is alle macht gegeven. Eén mens kan met zijn licht alle schaduw wegschijnen, waarom zou jij dat niet zijn? Of zoals Paul ons leert: ‘Je bent dóór en dóór krachtig. Je bent één met de Bron en niets anders!’

Kun je voelen hoe het borrelt en bruist? Ongeacht wat welke gek ook bedenkt, we laten ons niet imponeren. We zeggen ‘ja’ tegen de liefde en ‘neen’ tegen de flauwekul. We gaan staan voor wie we zijn en hebben de moed om onze waarheid te spreken. We zeggen tegen alles wat niet resoneert: ‘Ik geef geen toestemming. I do not consent!

Iedereen heeft het recht om als vrij mens te leven. Al zijn we onderdeel van het geheel, de massa, ieder beïnvloedt het collectieve veld omdat we verbonden zijn. Denk je eens in welke macht je is gegeven? Elke glimlach, elke blijk van vertrouwen, elke uiting van liefde, wordt tot in alle uithoeken van het universum gevoeld. Dan kunnen we toch alleen maar dankbaar zijn voor onze scheppingskracht? En oh ja, waarom zijn we überhaupt geboren? Om onze goddelijkheid te representeren natuurlijk. Wat valt er dan nog te vrezen? Dan kunnen we in het volste vertrouwen ons oorspronkelijke gezicht laten zien. Dan zeggen we wat we te zeggen hebben.

De toekomst… dat zijn wij en wel nú!

Liefs Lilian

Coming up: Bijeenkomst 21 april: Mattias Desmet, Francesco Farinelli, Lilian Ferru met als thema: ‘De Toekomst is nú’.
Deur open: 12:30, aanvang 13:00 uur, in Heerlen.  Zie de agenda op deze website (scroll naar beneden).

Coming up: Interview met Unamore, schrijfster van het boek: ‘Ruth spreekt’. Met herinneringen aan een leven als het zusje van Jezus, met verwijzingen naar het Urantia Boek.

Coming up: Impressie, korte documentaire over Brigitte Wolfhagen. Over wat de handpan met je doet, met momenten aan de zee in Vlissingen. Brigitte is sinds kort ambassadeur van Handpan Studio Amsterdam en geeft ook workshops en soundhealing. Meer informatie: Brigitte Wolfhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of 06 14555002

Coming up: Opening van het Bronhuis in Vlissingen. Binnenkort begint het seizoen weer. Je bent welkom om te chillen in het gastenverblijf. Je mag ook de bovenverdieping huren en soms is het hele huis beschikbaar voor een bijeenkomst of retraite. Vanaf maart.  

Zaal gezocht: Ik ben op zoek naar een locatie in of rondom Vlissingen, voor het organiseren van lezingen, met een zaalcapaciteit van minimaal 100 stoelen. Heb jij een tip? Laat het me dan weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tags