Er zijn geen slechte mensen

Er zijn geen slechte mensen

Kijk je ziel in de ogen…

 

 

Lieve Jij,

Een van de grootste valkuilen waar we in kunnen trappen, is dat we alsmaar oordelen over of iets goed of slecht is. In de schepping bestaat er geen onderscheid in de eenheid. Wat is God dan? Daar houdt het al op. De Bron is niet te duiden. Laat staan dat wij vanuit onze beperkte verstand kunnen zeggen wat Hij denkt of wilt. Je zou hooguit kunnen zeggen dat God liefde is. Maar wat is dan liefde? Daar zit veel verwarring op. Vanuit het wereldse perspectief is liefde opoffering, je aanpassen, jezelf wegcijferen en nog erger: jezelf klein maken. Dat is waarom mensen vanuit behoefte gaan pleasen.

Vanuit het kosmische perspectief is liefde alomvattend, niet in staat om te oordelen, omdat alles met alles verbonden is. Niets mag worden buitengesloten, omdat heel de schepping als heilig en als compleet wordt erkend. Heb je ooit je ziel in de ogen gekeken? Ik wel. Wat ik zag was dat liefde naar liefde keek en alles om me heen verdween.

Ik zeg het wel vaker: er zijn geen slechte mensen. Er zijn alleen gewonde mensen. In mijn laatste boek beschrijf ik hoe ik ontdek dat alle pijn dezelfde pijn is. Alle pijn is in de wortel het onbewuste idee van afgescheidenheid. Niet alleen van de personen waar je van houdt…, het gaat nog verder. In de diepte gaat het om het onbewuste idee dat je los kunt staan van God, de Bron. Dat is natuurlijk onmogelijk, je zou niet eens bestaan.

Het idee van afscheiding is meteen ook waarom we bang of angstig kunnen zijn. Wat als je dat afwijst als zijnde niet waar? Er is geen kloof tussen jou en de ander, tussen jou en de Bron. We zijn voor eeuwig geliefd. Wat betekent dat we mogen ophouden met het streven naar een betere versie van onszelf. Er valt niets te fixen aan jou. Je bent ál heel en genezen. Het enige probleem is dat we dit zijn vergeten. De enige oplossing is om ons te herinneren wie we in waarheid zijn. Dat is waar de healing van Paul over gaat.

Een Cursus in Wonderen: ‘Bij zijn schepping sprak de Vader: Jij bent voor eeuwig door Mij geliefd en ik door jou. Wees even volmaakt als Ikzelf, want jij kunt nooit van Mij gescheiden zijn.’

 

Hoe mooi is dat? Wat is volmaakt zijn, anders dan in liefde zijn? Wat voor jou zo is, geldt voor iedereen. We komen allemaal uit dezelfde Oorsprong. Iedere liefdevolle gedachte is een zegening die jou alleen maar dichterbij het ontwaken van eeuwige vrede en oneindige vreugde brengt. Voor mij betekent dit om puur mezelf te zijn, zonder leefregels, zonder religies, zonder zoeken of streven. In dit moment is alles, waarmee gezegd dat alle profetieën, dat wat ooit in de toekomst mogelijkerwijs zal gaan gebeuren, oninteressant is. Ik verlang niet naar de hemel of het paradijs, omdat ik er ál ben. Waar zou ik anders zijn? Ik kan de Bron niet verlaten.

Mensen maken fouten, maar niemand is slecht. Mensen zijn gewond en doen domme dingen vanuit onwetendheid. Ze zijn in pijn, omdat ze zich eenzaam, geïsoleerd en afgescheiden voelen, net zoals jij dat wel eens ervaart. Dat is waarom we elkaar beschuldigen en onze eigen ellende op de ander projecteren. Het is een dwaling, want we zijn nog steeds het goddelijke kind van onze Goddelijke Vader. Wat als je iedereen zo kunt zien? Ja, jij bent goddelijk en de ander ook. Hoe zou dat zijn als je dat erkent? Dan gebeuren er wonderen. Het wonder doet niets, het kijkt alleen vanuit liefde en maakt alle belemmeringen ongedaan. Licht valt duisternis niet aan, maar schijnt het eenvoudig weg.

Het wonder breidt zich zonder jouw hulp uit, maar jij bent wel nodig om het te laten te beginnen. Het beginpunt is de herinnering dat jij één bent met de Bron, zoals Paul steeds zei. Dit is alles, want meer is er niet. Iedereen, echt iedereen, is geliefd. God houdt niet meer van Jezus dan van jou. Waarom zou jij dan meer of minder van wie dan ook houden? Alleen het oordeel staat je in de weg. Als liefde naar liefde kijkt, ben je in de heiligheid. Wonderen wachten niet op de tijd. Uit elk heilig ogenblik wordt het wonder geboren. Dan verdwijnt elk conflict. Hierin ligt de vrede.

En dan komt kerstmis er weer aan. Opeens moeten we met z’n allen aardig zijn en bij de familie op bezoek gaan. We rukken bomen uit de grond en zetten die in onze woonkamer. We versieren ons huis met lichtjes en geven elkaar cadeaus. Het allerbelangrijkste is dat het gezellig móet zijn. Dan kun je maar beter je mond houden, want voordat je het weet is er ruzie. Heb je ook even genoeg van alle verplichtingen en al het gedoe? Wil je werkelijk de verbinding aangaan, je ziel in de ogen kijken, het licht in jezelf eren? Ik doe iets wat ik nog nooit heb gedaan.

Op maandag, tweede kerstdag, 26 december, ben je uitgenodigd voor een intiem samenzijn in de Tempel van Paul. Voor het haardje dompelen we ons onder in wat ooit oorspronkelijk werd bedoeld met de lering van Jezus. Wij zijn het licht van de wereld. We gaan ons herinneren dat je pure onschuld bent. Met een vergevingssessie, het genezen van pijn, het nieuwe opstellen, het ongedaan maken van oude overtuigingen, en een healing van Paul. Er is plaats voor maximaal zeven personen en alleen voor degene die ooit een keer bij ons zijn geweest.

Christus is in ieder van ons. Ben je slecht? Neen, natuurlijk niet. Er waren fouten en vergissingen, net zoals iedereen die heeft begaan. Als jij niet slecht bent, waarom zou een ander dat dan moeten zijn? Omdat je het er niet mee eens bent? Wat weten wij van het Grote Plan? Laten we mild zijn, compassievol, want de kerst- spirit is het erkennen van de heiligheid in iedereen, ook als je het niet met elkaar eens bent. Zolang er dialoog is, is er een uitwisseling van ideeën. Mag dat? Ja, dat mag.

Kerstmis is niet iets voor twee dagen, maar voor altijd.

Liefs, Lilian.

Op tweede kerstdag, maandag 26 december, is er een samenzijn in de Tempel van Paul. Met een vergevingssessie, het genezen van pijn, de ontmoeting met je ziel, het nieuwe opstellen, het ongedaan maken van oude overtuigingen, en een healing van Paul. Er is plaats voor maximaal zeven personen en alleen voor degene die ooit een keer bij ons zijn geweest. Aanvang 13:30 uur. Deur open: 13:00 uur. Inclusief hapjes en drankjes. Parkeren is gratis. Locatie is in Heerlen. Bij aanmelding ontvang je meer informatie. Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tags