Lisa en de vijf kittens

Lisa en de vijf kittens

Lisa en de vijf kittens

 

 

Wat kan wachten lang duren. Mijn Brits Korthaar meisje, Lisa, is half januari naar stoere kater Raff geweest. Ik kies niet zomaar een vriendje uit, maar een meervoudig kampioen. Hij is prachtig, met een dikke Lilac vacht, kleine oortjes en ontzettend lief. Het wordt dan ook een romantisch treffen.

Dan is er steeds de vraag of het gelukt is. Ik hou mezelf in toom, wetende dat dit pas na vijf weken zichtbaar is. Zou het, zou het niet? En opeens is het duidelijk. Ja… is zwanger! Waar ze voorheen muizenhapjes nam, heeft ze nu veel meer eetlust. Lisa wil vaker op mijn schoot, kruipt in mijn nek en terwijl ik haar aai leg ik zachtjes mijn hand op haar buikje. Wow, ik kan de kittens voelen, ze bewegen, nieuw leven! Lisa wordt dikker en dikker. Ze loopt niet meer, maar waggelt wat rond. Toch is ze speels. Dan rolt ze over de vloer met een elastiekje tussen haar pootjes. Ook maakt ze dagelijks haar rondje in de tuin. Zo te zien is ze happy. Voor de zekerheid laat ik de dierenarts komen voor een check up. Alles is prima in orde.

De voorbereidingen zijn op orde. Rond half maart denk ik dat ze gaat bevallen. Ik weet niet hoe andere mensen dit doen, maar ik durf nauwelijks nog het huis uit. Stel je voor dat ik het moment suprême mis? De dagen duren eindeloos. Telkens ben ik in de veronderstelling dat het vandaag toch écht gaat gebeuren. Niet dus, weer een dag voorbij. Het duurt en het duurt maar.

Dan, eindelijk, is er een teken. Ze zoekt haar plekje in een klein wollig mandje, waar ik niks kan zien en ook nergens bij kan. Dan opeens is er een oerkreet, een gil die me door merg en been gaat. Het eerste kitten is geboren. Ik zet het kleine mandje in de grote mand en haal haar en het kitten eruit. Vanaf nu is dit de kraamkamer.

Ik zit op de grond, mijn Team is er om te assisteren. De drie andere katten volgen alles nauwlettend, al is het van een afstandje. Weer een alles doordringende schreeuw en nog een. Ik stel mijn meisje gerust, geef haar wat te drinken, bied haar iets te eten aan. Ze wil niet, ademt alsof ze geen lucht krijgt en dan gaat ze in de ontspanning. Drie kittens… dank U wel, Grote Heilige kattengeest. Ze liggen lekker bij mama. Laat haar maar even bijkomen. Even pauze, ook voor mij. Ik voel dat het nog niet klaar is.

Ik span een warme Inti plaid over de mand, zodat het lekker warm blijf. Ik leg er een, op maat gemaakte, plank op. Zo kunnen de andere katten er niet in zakken. Na een tijdje ga ik weer kijken. Precies op het juiste moment. Lisa kreunt en daar is weer een kleintje en nog een. Vijf kittens!

Doordat ze zo nat zijn, lijken ze allemaal hetzelfde. Wat is het voorspoedig gegaan. Ze zijn al heel bewegelijk, gaan meteen op zoek naar de tepel. Ik verschoon de lakens, geef Lisa wat te eten. Nu neemt ze het gretig aan. Dit is het teken dat de bevalling achter de rug is. Vijf wondertjes in mijn leven en ze zijn prachtig. Elke dag worden ze sterker. Ze groeien terwijl je er naar kijkt. Ze zijn nog zo piep, met de oogjes dicht, maar o zo schattig. Nu is het ook duidelijk dat ze allemaal Lilac zijn, met een crèmekleurige, bijna romige, dikke vacht.

Half juni mogen vier kittens het nest verlaten. Heb je interesse? Kijk dan op deze website bij de knop: Cattery of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bekijk het eerste filmpje

 Liefs Lilian

Vader Raff is een Lilac, Brits Korthaar.
Moeder Lisa is een Lilac point, Brits Korthaar.
Allen zijn negatief getest op erfelijke aandoeningen, FelV, Fiv, HCM, PKD.
De vijf kittens zijn allen zuiver Lilac.

Lisa is een telg uit Cattery: ‘Eén met de Bron’, (Heerlen).
Raff is een telg uit Cattery: ‘Op Acht’, (Landgraaf).

Beide Cattery’ s zijn officieel lid van vereniging Neocat.
Voor meer informatie over Raff: www.catteryopacht.nl

Tags