Dankjewel, dankjewel…

Dankjewel, dankjewel…

De kerstsfeer hangt in de lucht, zo gezellig met al die lichtjes. Achter de ramen zie ik indrukwekkende versieringen knipperen. Het ziet er zo knus uit.

Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Heel wat mensen leven, in ons rijke landje, onder de armoedegrens. Gezinnen die zich niets kunnen permitteren, laat staan cadeautjes kunnen kopen. Dat kan toch niet? Het kan wel. Je kunt zomaar buiten de boot vallen, of in de schuldsanering terecht komen. Je kunt zomaar in een situatie terecht komen waarin je de keuze moet maken: of de rekeningen betalen, of je kinderen te eten geven.

Traditiegetrouw maak ik elk jaar vlak voor kerstmis een ronde vanuit het Angelfonds. Dan ga ik langs deuren, waarvan ik weet dat er een schrijnend verhaal achter schuilt. Soms is de wanhoop zo groot, hoe moet je het redden? Niemand verwacht dat als de bel gaat, er iemand voor je neus staat die je een envelop met geld geeft. In al die jaren dat ik dit nu doe, heb ik zoveel verbazing, verwondering, ontroering, en dankbaarheid gezien. Ik zou willen dat ik die beelden in een pakketje kon stoppen, en het kon overdragen aan jou. Zoveel lieve mensen die het Angelfonds steunen.

Niets is zo mooi als geven. Geven maakt blij. Het zegt dat de ander je niet onverschillig laat, dat je om elkaar geeft. Het magische van geven, is dat alles wat je geeft aan jezelf gegeven is. De wet van geven, is dat het duizendvoudig bij je terug komt. In plaats dat we grijpen vanuit ideeën van tekort, geven we vanuit overvloed. We breiden onszelf uit. Geven bekrachtigt het vertrouwen dat het ons aan niets zal ontbreken, en zo zal het zijn. Geven is ook vergeven, omdat het gelijk staat aan gunnen. Gunnen is betrokkenheid. Dat is waar de kerstsymboliek voor staat. Je laat het Christuslicht in jou schijnen, door mededogen en barmhartigheid.

Deze maand gaan alle royalty’s van het boek: ‘Licht op genezing’ naar het Angelfonds. En er is ook een cadeautje voor jou. Achterin het boek vind je een voucher, voor een eenmalige gratis healing. Ik gun iedereen de ervaring om de innerlijke vrede in zichzelf te ontdekken. Het boek is enthousiast ontvangen. ‘Het zou in elk ziekenhuis en zorginstelling moeten liggen’, schreef iemand op bol.com. Dat compliment was een groot cadeau. Inderdaad, het boek is niet alleen geschikt voor de surprise, maar ook als relatiegeschenk, zeker in de zorgsector. Het is misschien wel het begin van een andere kijk. Zou het niet fijn zijn als je gewoon als heel wordt gezien, ongeacht wat het lichaam doet? Dat zou het herstel zeker bespoedigen. Dan regent het cadeautjes.

Ik voel me zo bevoorrecht, dat ik mijn inzichten mag delen. Ik ontvang zoveel. De healings van Paul, de liefde van zoveel mensen, de ervaring van eenheid. Geven en ontvangen zijn hetzelfde. Beide tillen je boven de tijd, naar een ander level. En hoe fantastisch was het wel niet, wat we met z’n allen hebben betekend voor het gezin uit Irak? Arme mensen, met een stel kinderen, die in de gloeiende hitte van de zomer, zonder koelkast of gordijnen voor de ramen, op het kale beton moesten slapen. Ze wisten niet wat hun overkwam toen ze spullen kregen, en geld voor boodschappen. Ja, ook dat is Nederland. En dan Roy, die de bodem van de put had bereikt, en na jarenlang puur overleven vanuit Florida noodgedwongen terugkwam naar Limburg. Wat hebben we hem een warm welkom gegeven! En het gaat goed. Hij heeft al twee maanden een fulltime baan, als logistiek medewerker in een magazijn. En het autootje uit 2007 rijdt hem naar het werk, dankzij jullie!

De kracht van het Angelfonds is het verrassingseffect. Het is geen liefdadigheidsinstelling, en ook niet bedoeld om iemand te redden. Het is iets dat ik vanuit mijn hart doe, omdat ik het zelf ooit heel moeilijk heb gehad. Toen kwam er een engel die mij hielp, waardoor ik net niet verzoop. Dat heeft me er toen doorheen gesleept. Ik ben het gebaar nooit vergeten. De dankbaarheid die ik toen voelde, was jaren later de reden om het Angelfonds op te richten.

Het Angelfonds is zoveel meer. Elke gift is pure liefde. Liefde is de bakermat van wonderen. Ook jij bent een engel. Laten we onze vleugels om onze medemens slaan, zodat het vertrouwen in het goede nooit verloren gaat. We laten het zachte dons neerdalen op hen die wanhopig zijn. We laten het licht schijnen met de gedachte: ‘Jij bent niet alleen. Ik ken jou niet en jij kent mij niet, maar ik wens je een fijne kerst. Ik wens jou een fijn leven.’

Dankjewel, dankjewel…

Liefs, Lilian

Spirituele Zaken Limburg

IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Of: L Ferru

NL 73ABNA0565527967
(onder vermelding Angelfonds)

Tags