De Roos van Hoop

De Roos van Hoop

Nu weer verkrijgbaar, exclusief cadeau: de Roos van Hoop

Lieve jij,

Een aantal jaar geleden had ik bezoek van een goede vriend, die net terug was van Israël. Hij had een cadeautje bij zich. Een sieraard, in de vorm van een roos, met in het midden een merkwaardig bruin bolletje. ‘Ik kreeg het van een kennis, met de boodschap om dit aan de juiste persoon te geven. Hij zei erbij dat ik intuïtief zou weten wie dat is. Jij dus,’ vertelde hij.


‘Wat leuk dat je aan me hebt gedacht’, zei ik, nog niet wetend hoe bijzonder dit geschenk was. Dit gebeurde in een periode waar ik nogal verdrietig was. ‘Er is altijd hoop’ zei de vriend. Toen vroeg hij om een glas water en legde het sieraad erin. Wat er gebeurde was, in mijn ogen, niets minder dan een wonder. Het bruine bolletje opende zich. Heel langzaam kwam er een prachtige roos tevoorschijn. ‘De dingen zijn niet altijd zoals ze lijken’, zei de vriend troostend. Ik was verbijsterd. Zoiets had ik nog nooit gezien. En ja, ik voelde inderdaad hoop, maak ook ontroering.

Ik was zo geraakt dat ik contact zocht met de kunstenaar in Israël, die dit in kleine oplages maakt. Een erg vriendelijk man die hier zijn hart en ziel in legt. Ik bestelde meteen een voorraadje en deelde de rozen uit aan iedereen die wat hoop kon gebruiken. Ik vond het heerlijk om te zien dat de reacties hetzelfde waren als bij mij. Dat gaf de doorslag om de roos via de website aan te bieden. Ik vroeg om de exclusieve verkooprechten voor Nederland. Sindsdien heb ik mensen blij kunnen maken met dit bijzondere cadeautje.

Na een tijdje ben ik er mee gestopt, totdat ik deze week iemand in de supermarkt tegen kwam. ‘Ben jij Lilian? Ongelooflijk dat ik je nu tegenkom. Ik zou zo graag een Roos van Hoop willen kopen. Mijn moeder heeft er eentje en ze is er zo blij mee. De laatste tijd was het best moeilijk in onze familie. Heb je misschien nog een exemplaar?’

Dit kleine gesprekje bracht me op het idee om weer contact op te nemen met de kunstenaar. Hij was blij om weer van mij te horen. Het goede nieuws is dat er een kleine partij aankomt.

Juist nu, in deze tijd, waar zoveel mensen een steuntje kunnen gebruiken, waar we elkaar bloemen sturen, is de Roos van Hoop het perfecte cadeau om te laten zien dat je van elkaar houdt. Het is geen vergankelijk iets, maar een blijvende bekrachtiging van de liefde die we voor elkaar voelen. Zovelen zijn wanhopig en angstig, en onzeker over de toekomst. De Roos van Hoop staat voor vertrouwen, verbinding, en openheid voor elkaar. Je kunt dit jezelf schenken, of net als de vriend aan iemand geven waarvan jij denkt dat, hij of zij, wel wat bemoediging nodig heeft.

Inderdaad, niet alles is zoals het lijkt. Het dorre plantje wordt een prachtige roos, als je het watert. Zo is het ook met onze liefde. Zoals we weten is al wat je geeft aan jezelf te geven. Ik heb alleen maar dankbaarheid en verwondering gezien bij de ontvangers. Dat wil ik nu weer doorgeven, juist omdat het in deze tijd zo nodig is. Juist omdat liefde alles verlicht.

Veel liefs, Lilian.

Informatie

De Roos van Hoop komt oorspronkelijk uit het woestijngebied tussen Jeruzalem en de Dode Zee van Israël. Dit is het laagst liggende gebied op aarde. Volgens een oude traditie ontdekte Maria deze plant tijdens haar vlucht uit Egypte, waar haar tranen de blaadjes raakten. Sindsdien is deze plant gezegend met het eeuwige leven en staat het symbool voor hoop.

Een gezegend huis
De takjes van de plant, gevat in het sieraad, zullen zich wijd openen als je de Roos even in water legt. Als het is opgedroogd, zal de Roos zich sluiten en zich weer tot een balletje oprollen. Dit kun je oneindig blijven herhalen, want de roos sterft nooit.
Veel families bewaren de plant zorgvuldig en geven hem van generatie tot generatie door.
Er is een gezegde dat een huis waar de Roos van Hoop wordt bewaard een gezegend huis is. De Roos laat je eraan herinneren om nooit de moed op te geven.

Symbool voor Hoop
De Roos van Hoop is een uniek en bijzonder cadeau. Het is een oud gebruik om je dierbaren te verrassen met het wonder van deze hemelse bloem. Ook is het een mooi symbolisch cadeau voor als iemand het moeilijk heeft. Wat ogenschijnlijk doods uitziet, bevat wel degelijk leven. Hoe uitzichtloos een situatie er ook uit mag zien, niets is wat het lijkt. Er is altijd hoop. Daarnaast is het een vreugde om het sieraard te dragen, of in huis te hangen. Kinderen worden vanzelf naar de Roos getrokken, volwassenen zijn onder de indruk van dit sieraard.

De Roos in het Westen heeft dezelfde betekenis als de Lelie in het Oosten. Door dit sieraard te schenken, biedt je niet alleen hoop aan, maar ook genade, verlossing, liefde en troost. Je erkent de heiligheid in de ander. Als je de Roos aan iemand geeft, vertel er dan het verhaal, de traditie, bij, zodat de herinnering aan jou en jouw boodschap van Hoop onuitwisbaar wordt.

De Roos van Hoop wordt in een kleine oplage, exclusief in Nederland, voor stichting ‘Jij bent een Wonder’ vervaardigd. De maker is een bijzondere verlichte geest, die elke Roos van Hoop met liefde zegent, zodat het vanzelf zijn weg vindt naar de nieuwe eigenaar en aldaar zal stralen.

Wat moet je weten over de bestelling?

Je kunt nu alvast intekenen. Ik noteer dan je naam en adres. Zodra de bestelling bij mij is afgeleverd, neem ik weer contact met je op. Na betaling ontvang je de Roos in een mooi zakje, met suède veter. De Roos van Hoop kost 39 euro.

Verzendkosten zijn 3 euro per Roos.

Verzendingen buitenland: 1 tot en met 4 Rozen, is 7,50 euro. Bij meer Rozen, komt er 7,50 euro bij.
Het sieraard heeft een doorsnede van 4 centimeter en bevat geen nikkel.

Heb je een bedrijf en wil je jouw medewerkers verrassen met een bijzonder cadeau? De Roos van Hoop is ook bijzonder geschikt als relatiegeschenk. Levertijd is dan ongeveer 2 weken.

Bestellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spirituele Zaken Limburg: ABN AMRO 49 24 60 078

IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Image
Tags