Wat maakt een mens rijk?

Wat maakt een mens rijk?

Angelfonds, help ons te helpen

 

Lieve Jij,

Ooit, nog voordat ik Paul leerde kennen, bevond ik me in zwaar financieel weer. En toch, dat was het aparte, werd er steeds voor me gezorgd. Dat zag ik toen natuurlijk niet, want ik had het best moeilijk. Als ik nu op deze periode terugkijk, kan ik zeggen dat er altijd wel ergens hulp was, net genoeg om verder te kunnen. Wat de meeste indruk heeft gemaakt, was een kennis, nog niet eens een vriend, die me zomaar geld gaf.

Ik zag het als een geschenk van de kosmos, als een uiting van liefde voor mij. Wat daarmee gepaard ging, was het diepe innerlijke weten dat het universum me draagt. Ik voelde me gezegend. Deze man was een reddende engel. Ik ben dit nooit vergeten. Toen het later allemaal beter werd, heb ik het Angelfonds opgericht. Wat ik had ontvangen, wilde ik doorgeven.

Dit jaar bestaat het Angelfonds 20 jaar. Het is geen grote liefdadigheidsinstelling, maar iets dat ik vanuit mijn hart doe. Ik vind het een eer dat ik het mág doen. Als ik terugkijk, heb ik aan heel wat deuren gestaan, met een envelop met inhoud. Kon ik maar alle verwondering, verbazing, tranen van dankbaarheid, in een doosje, een bijlage, stoppen en met deze nieuwsbrief meesturen. Traditioneel maken we vlak voor kerstmis onze ronde, bij gezinnen waarvan ik weet dat ze het moeilijk hebben. Het is bijna kerstmis…

Het Angelfonds lost geen problemen op. Het is bedoeld zodat men de hoop op het goede niet verliest. Net zoals het sieraard: ‘De Roos van Hoop’, symbool staat voor vertrouwen. De dingen zijn niet altijd zoals je denkt. Niets is wat het lijkt. Soms is er zomaar een cadeautje, van mensen die met hun medemens begaan zijn. Die een donatie overmaken, omdat ze weten dat iemand in nood hiermee geholpen is.

Soms heb ik me op een bepaalde situatie gestort. Dan deed ik een oproep en waren de reacties overweldigend. Zoals met het buitenlandse gezin met vier kinderen in een kaal huis. Ze werden overstelpt door liefde, een welkom in Nederland, en met spullen voor de eerste levensbehoefte. Of Roy, die vanuit Amerika terug naar Nederland kwam, en een tweedehands autootje kreeg om werk te zoeken, wat is gelukt. Of een vriend die opeens op straat stond, die ik een bedrag kon overhandigen voor de eerste maand huur van een kamer.  Of het vrouwtje met twee kinderen, die in armoede leefden, door gedoe met de belastingdienst. Ze hadden opeens wat extra’s om boodschappen te halen. Of dat kleine jongentje, dat zijn droom zag verwezenlijkt en naar de musical Aladdin kon gaan, omdat zijn moeder er het geld niet voor had. Dat zal hij nooit vergeten. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik hoef je niet te vertellen, dat het juist nu voor velen moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik vraag nooit, zoals je dat tegenwoordig bij elk YouTube filmpje ziet, om donaties. Ook vraag ik geen bijdrage voor het werk wat ik doe voor degoednieuwskrant.nl. Dat is allemaal gratis, vrij toegankelijk en wars van commercie. Het enige dat ik vraag is, als je misschien iets kunt missen, om een schenking te doen aan het Angelfonds, zodat we samen iemand in nood blij kunnen maken en een steuntje in de rug kunnen bieden. Armoede zou niet mogen bestaan en toch is het er. Ik kan de wereld niet redden, jij ook niet, maar we kunnen wel een gebaar maken. Kom, laten we onze vleugels om onze naasten slaan en iemand in dons hullen. ‘Je bent niet alleen in deze wereld! Iemand is met jou begaan.’

Al wat je geeft, is aan jezelf gegeven. Hierin schuilt een diepe waarheid. Al wat je geeft, komt duizendvoudig bij je terug. Je kunt pas iets geven, als je het hebt. Door te geven, bevestig jij dat je rijkdom bént. Dat wordt altijd door de kosmos gehonoreerd. In het geven ligt het bewijs van overvloed. Ware rijkdom komt van het hart, van het elkaar iets gunnen. Dat is de schatkamer die nooit leeg raakt, omdat liefde alleen maar vermeerdert en aan kracht toeneemt.

Dankjewel alvast… vanuit het diepst van mijn ziel.

Liefs, Lilian

Ps: Er is weer een kleine oplage van de Roos van Hoop beschikbaar.
Ik heb er twee maanden op moeten wachten. Wil je iemand een uniek en bijzonder cadeau geven? Bestel dan tijdig voor de feestdagen.

Jouw bijdrage wordt enorm gewaardeerd!

Spirituele Zaken Limburg
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A
(onder vermelding Angelfonds)


Tags